Skip to content

Национална награда за пословну изврсност

19.11.2014. године је у Привредној комори Србије додељена јубиларна, 20. по реду, Национална награда за пословну изврсност – Оскар квалитета 2014. Награда је уручена најбољима у категоријама-реални сектор, јавни сектор и организације ван територије Србије. Награде додељује Фондација за културу кавлитета и изврсност у сарадњи са Привредном комором Србије и уз подршку Министарства привреде. Овогодишњим добитницима, награде је уручила мр Јелена Поповић-помоћник министра привреде.

Апотека „Београд“ је апсолутни победник у категорији јавног сектора.

Наградa се додељује као независна и неутрална награда  за врхунске резултате постигнуте на унапређењу и развоју квалитета у Србији, што коначним резултатима даје посебан значај.

Награде за улагање у квалитет и за Апотеку „Београд“ и њене запослене потврда су да се унапређење квалитета, посебно у области здравља људи, препознаје и цени, како у Србији, тако и ван граница наше земље.

Након успешне сертификације у мају 2007. и добијања SIQ и IQNET сертификата о усаглашености система менаџмента квалитетом са захтевима стандарда ISO 9001:2000, Апотека „Београд“ је добила награду Оскар квалитета 2007. и 2008. године. Ова награда представља националну награду за пословна достигнућа, која се додељује привредним и другим организацијама и установама, као независна и неутрална награда за врхунске резултате остварене на унапређењу и развоју квалитета у Србији.

Апотека „Београд“ је 14. децембра 2009. године у Мадриду добила награду интернационалног карактера за пословну изврсност International award for excellence in products and services коју додељује “Trade leaders club” са седиштем у Мадриду. За доделу награде 2009. године, чланови “Trade leaders club” одабрали су Апотеку „Београд“ за представника Србије, на основу остварених резултата у својој области пословања.

Апотека „Београд“ је у 2010. години, када слави 40 година рада и пружања најбоље услуге својим корисницима, изабрана за добитника још једне интернационалне награде “Association Otherways
Management & Consulting“ ЗА САВРШЕНОСТ, КВАЛИТЕТ И ИДЕАЛНЕ ПЕРФОРМАНСЕ.

Критеријум избора представљају достигнућа у неколико категорија: задовољство корисника, „leadership“, континуитет у спровођењу едукација и тренинга, пословни резултати, ISO 9000 и ТQМ (Total Quality Management). Церемонија доделе награда за 2009. годину одржана је у Берлину, 29. марта 2010. године. Додели награда присуствовао је и амбасадор Републике Србије проф. др Иво Висковић.

На овај начин потврђено је трајно опредељење за пружање фармацеутске здравствене заштите према захтевима Добре апотекарске праксе. Апотека „Београд“ је са становишта квалитета и изврсности пословања у 2009. години заиста много улагала, унапређујући квалитет свог пословања и својих услуга.

Континуирана едукација свих запослених, увођење нових стандарда пословања и интегрисаног менаџмент система квалитета ISO 14001 и OHSAS 18001, проширење мреже апотека, увођење новог визуелног идентитета, примена „Data matrix“ брзе обраде рецепата, бројне активности на пољу друштвене одговорности и едукације становништва о превентиви из области разних здравствених тема, довели су до изузетних пословних резултата у 2009. години, што није остало незапажено и на међународном нивоу.

Да је Апотека „Београд“ данас лидер на тржишту и да је повратила стари сјај, сведоче бројне награде и признања које је у претходном периоду добила сама институција али и директорка Јасминка Бјелетић, чијим се залагањем Апотека „Београд“ изборила за престижну позицију међу сличним институцијама.

Треба издвојити и награду „Бели анђео“ са VI Дунавског бизнис форума као и награду „Капетан Миша Анастасијевић“ за Нај жену у бизнису Србије која је додељена директорки Јасминки Бјелетић за афирмацију женског предузетништва.

Ове награде су најбоља потврда да и велико државно предузеће, какво је Апотека „Београд“, може пословати са добицима и успехом, уколико се њиме добро и одговорно руководи.