Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost

19.11.2014. godine je u Privrednoj komori Srbije dodeljena jubilarna, 20. po redu, Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost – Oskar kvaliteta 2014. Nagrada je uručena najboljima u kategorijama-realni sektor, javni sektor i organizacije van teritorije Srbije. Nagrade dodeljuje Fondacija za kulturu kavliteta i izvrsnost u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i uz podršku Ministarstva privrede. Ovogodišnjim dobitnicima, nagrade je uručila mr Jelena Popović-pomoćnik ministra privrede.

Apoteka „Beograd“ je apsolutni pobednik u kategoriji javnog sektora.

Nagrada se dodeljuje kao nezavisna i neutralna nagrada  za vrhunske rezultate postignute na unapređenju i razvoju kvaliteta u Srbiji, što konačnim rezultatima daje poseban značaj.

Nagrade za ulaganje u kvalitet i za Apoteku „Beograd“ i njene zaposlene potvrda su da se unapređenje kvaliteta, posebno u oblasti zdravlja ljudi, prepoznaje i ceni, kako u Srbiji, tako i van granica naše zemlje.

Nakon uspešne sertifikacije u maju 2007. i dobijanja SIQ i IQNET sertifikata o usaglašenosti sistema menadžmenta kvalitetom sa zahtevima standarda ISO 9001:2000, Apoteka „Beograd“ je dobila nagradu Oskar kvaliteta 2007. i 2008. godine. Ova nagrada predstavlja nacionalnu nagradu za poslovna dostignuća, koja se dodeljuje privrednim i drugim organizacijama i ustanovama, kao nezavisna i neutralna nagrada za vrhunske rezultate ostvarene na unapređenju i razvoju kvaliteta u Srbiji.

Apoteka „Beograd“ je 14. decembra 2009. godine u Madridu dobila nagradu internacionalnog karaktera za poslovnu izvrsnost International award for excellence in products and services koju dodeljuje “Trade leaders club” sa sedištem u Madridu. Za dodelu nagrade 2009. godine, članovi “Trade leaders club” odabrali su Apoteku „Beograd“ za predstavnika Srbije, na osnovu ostvarenih rezultata u svojoj oblasti poslovanja.

Apoteka „Beograd“ je u 2010. godini, kada slavi 40 godina rada i pružanja najbolje usluge svojim korisnicima, izabrana za dobitnika još jedne internacionalne nagrade “Association Otherways
Management & Consulting“ ZA SAVRŠENOST, KVALITET I IDEALNE PERFORMANSE.

Kriterijum izbora predstavljaju dostignuća u nekoliko kategorija: zadovoljstvo korisnika, „leadership“, kontinuitet u sprovođenju edukacija i treninga, poslovni rezultati, ISO 9000 i TQM (Total Quality Management). Ceremonija dodele nagrada za 2009. godinu održana je u Berlinu, 29. marta 2010. godine. Dodeli nagrada prisustvovao je i ambasador Republike Srbije prof. dr Ivo Visković.

Na ovaj način potvrđeno je trajno opredeljenje za pružanje farmaceutske zdravstvene zaštite prema zahtevima Dobre apotekarske prakse. Apoteka „Beograd“ je sa stanovišta kvaliteta i izvrsnosti poslovanja u 2009. godini zaista mnogo ulagala, unapređujući kvalitet svog poslovanja i svojih usluga.

Kontinuirana edukacija svih zaposlenih, uvođenje novih standarda poslovanja i integrisanog menadžment sistema kvaliteta ISO 14001 i OHSAS 18001, proširenje mreže apoteka, uvođenje novog vizuelnog identiteta, primena „Data matrix“ brze obrade recepata, brojne aktivnosti na polju društvene odgovornosti i edukacije stanovništva o preventivi iz oblasti raznih zdravstvenih tema, doveli su do izuzetnih poslovnih rezultata u 2009. godini, što nije ostalo nezapaženo i na međunarodnom nivou.

Da je Apoteka „Beograd“ danas lider na tržištu i da je povratila stari sjaj, svedoče brojne nagrade i priznanja koje je u prethodnom periodu dobila sama institucija ali i direktorka Jasminka Bjeletić, čijim se zalaganjem Apoteka „Beograd“ izborila za prestižnu poziciju među sličnim institucijama.

Treba izdvojiti i nagradu „Beli anđeo“ sa VI Dunavskog biznis foruma kao i nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“ za Naj ženu u biznisu Srbije koja je dodeljena direktorki Jasminki Bjeletić za afirmaciju ženskog preduzetništva.

Ove nagrade su najbolja potvrda da i veliko državno preduzeće, kakvo je Apoteka „Beograd“, može poslovati sa dobicima i uspehom, ukoliko se njime dobro i odgovorno rukovodi.

Apoteka “Beograd” je osvojila priznanje “Šampion izvrsnosti 2020” (AWARD WINNER) u takmičenju za Nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost – Oskar kvaliteta za 2020. godinu u kategoriji javnog sektora.

Posebna nagrada “Lider poslovne izvrsnosti 2020.” u takmičenju za Nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost – Oskar kvaliteta za 2020. godinu, pripala je v.d. direktoru Apoteke “Beograd”, spec. farm. Jasminki Bjeletić, spec.menadž, takođe u kategoriji javnog sektora.

Napominjemo da je Apoteka “Beograd” i 2014. godine osvojila priznanje, Nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost-Oskar kvaliteta, kao “Apsolutni pobednik” u kategoriji javnog sektora.

Nagradu dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE, neprofitna partnerska organizacija koja upravlja Nacionalnom nagradom za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta”, razvija model izvrsnosti i kreira programe i aktivnosti za primenu FQCE modela izvrsnosti u praksi.

Pored toga što predstavlja priznanje za dosadašnji uspešan rad, ova nagrada obavezuje i podstiče nas da i ubuduće postižemo dobre rezultate i zadržimo poziciju lidera na tržištu.

U Beogradu,
17.11.2020.