НАСЛОВНА » НОВОСТИ » Još jedno internacionalno priznanje za Apoteku Beograd
15.04.2010 | Berlin

Još jedno internacionalno priznanje za Apoteku Beograd

APOTEKA BEOGRAD DOBITNIK JOŠ JEDNOG INTERNACIONALNOG PRIZNANJA OD STRANE ORGANIZACIJE “OTHERWAYS“ - NAGRADA ZA SAVRŠENOST, KVALITET I IDEALNE PERFORMANSE (AWARD FOR PERFECTION, QUALITY AND IDEAL PERFORMANCE)

Apoteka „Beograd“ je u 2010. godini, kada slavi 40 godina rada i pružanja najbolje usluge svojim korisnicima, izabrana za dobitnika Internacionalne NAGRADE ZA SAVRŠENOST, KVALITET I IDEALNE PERFORMANSE asocijacije Otherway Managment & Consalting. Ova asocijacija je, sa jednim sedištem u Nylon–u, u Švajcaraskoj i drugim u Parizu, u Francuskoj i konsultantima u Švajcarskoj, Francuskoj, Aziji i Evropi, uključena u sve glavne aktivnosti za utvrđivanje svetskih standarda kvaliteta u poslovnom svetu identifikujući kriterijume kvaliteta svetskih korporativnih lidera. Internacionalna nagrada za Savršenost, Kvalitet i Idealne performanse kreirana je u Evropi kako bi na adekvatan način bile nagrađene kompanije koje se na svetskom nivou izdvajaju na polju kvaliteta i izvrsnosti poslovanja.

Nagrada se dodeljuje kompanijama za korporativna dostignuća, kako bi se izdvojio kvalitet i performanse u poslovanju. Kriterijum izbora predstavljaju dostignuća u nekoliko kategorija: zadovoljstvo korisnika, leadership, kontinuitet u sprovođenju edukacija i treninga, poslovni rezultati, ISO STANDARD 9000 I TQM ( Total Quality Management). Nominovane kompanije se biraju procesom glasanja putem elektronske pošte i internetom, uključujući već ranije nagrađivane kompanije širom sveta ali i dodatnim glasanjem prikupljajući glasove od strane medija(štampa, televizija, radio...), konsultatantskih kompanija, marketinških agencija, privrednih komora, ambasada, anketa... Nakon prikupljenih podataka komisija bira kandidate za nagradu.

Apoteka “Beograd” je sa stanovišta kvaliteta i izvrsnosti poslovanja u protekloj 2009. godini zaista mnogo ulagala, stalno unapredjujući kvalitet svog poslovanja i svojih usluga. Kontinuirana edukacija svih zaposlenih, uvodjenje novih standarda poslovanja i integrisanog menadžment sistema kvaliteta ISO 14001 i OHSAS 18001, brojne aktivnosti iz oblasti društvene odgovornosti i edukacije stanovništva o preventivi iz oblasti raznih zdravstvenih tema, doveli su do izuzetnih poslovnih rezultata u 2009. godini što nije ostalo nezapaženo i na internacionalnom nivou.

Ceremonija dodele nagrada za 2009 godinu održana je u Berlinu 29.marta 2010. godinu uz prisustvo predstavnika iz oblasti trgovine, članova diplomatije i VIP gostiju iz lokalnog ekonomskog i kulturnog miljea kao i predstavnike medija. Dodeli nagrada prisustvovao je i ambasador Republike Srbije prof dr Ivo Visković.
Ispred Apoteka “Beograd“ nagradu je primila direktor Ustanove Olivera Gordić.