НАСЛОВНА » НОВОСТИ » Apoteka „Beograd“ uspešno završila 2010. godinu
01.03.2011 | Beograd

Apoteka „Beograd“ uspešno završila 2010. godinu

Nastavak rada na unapređenju brige o pacijentima i zdravstvene zaštite građana

Apoteka “Beograd” od prošle nedelje u svom sastavu ima još jednu novu apoteku. U sklopu novootvorenog Doma zdravlja “Milivoje Stanković” otvorena je apoteka, u kojoj će oko 30.000 stanovnika Kaluđerice i okolnih naselja dobiti priliku da se snabdevaju lekovima i ostalim proizvodima.

Preseljenjem apoteke iz neuslovnih prostorija Mesne zajednice, Apoteka “Beograd” nastoji da omogući građanima pružanje farmaceutske zdravstvene zaštite po svim principima Dobre apotekarske prakse.

Novootvorena apoteka je jedna od 7 apoteka na opštini Grocka koje Apoteka “Beograd” pripaja svojoj mreži apoteka. Reč je o apotekama u naseljima Vinča, Begaljica, Vrčin, Umčari, Grocka i Kaluđerica koje su pre imale su problem snabdevenosti lekovima. Trenutno su ove apoteke dobro snabdevene lekovima i neke od njih su dobile novo ruho, u skladu sa novim vizuelnim identitetom koji je Apoteka “Beograd” uvela u svoje apoteke tokom prethodne godine.

U narednom periodu u planu je i rekonstrukcija apoteke u Umčarima, koja će biti prebačena iz neuslovnih prostorija u Zdravstvenu stanicu Umčari.

Pripajanje apoteka je deo projekta u okviru koga su apoteke iz sastava domova zdravlja u Barajevu, Mladenovcu, Sopotu, Obrenovcu i Grockoj uključene u mrežu Apoteka „Beograd“ čime je ova institucija obuhvatila sve beogradske opštine.